Odlične ideje za dodaten zaslužek na spletu


Tudi vi iščete ideje za dodaten zaslužek in ne veste, kako bi ga našli? Predstavljamo vam nekaj obetavnih del, ki jih lahko opravljate kar iz udobnega naslonjača svojega doma ali na potovanju. Le kdo bi se branil dela, ki ga lahko opravlja doma in zraven še dobi plačilo?

Ker je dandanes trg dela nasičen in se spreminja, nekaterim delavcem ni omogočena in zagotovljena varnost zaposlitve. Nekateri ljudje zelo težko najdejo ustrezno delovno mesto, ki bi ga z veseljem opravljali. Ta problematika je kar velika, zato imate zelo veliko možnost najti delo kar preko spleta. Čudovito, kajne?

Na voljo so neomejene ideje za dodaten zaslužek in možnosti zaslužka, ki se vam ponujajo, le izkoristiti jih je treba. Spodaj predstavljamo nekaj idej, ki vam bodo zagotovo všeč!

Ideje za dodaten zaslužek

Ideje za dodaten zaslužek

Torej, kot rečeno, ideje za dodaten zaslužek na spletu se kar vrstijo, zato imate veliko možnosti dodatnega ali rednega prihodka. Mi smo vam vse strnili na 4 ideje za dodaten zaslužek, ki vam jih bomo v nadaljevanju predstavili.

  1. Reševanje spletnih anket
  2. Prevajanje
  3. Pisanje člankov
  4. Urejanje socialnih omrežij

Spletne ankete

Reševanje spletnih anket je ena izmed možnosti, pri kateri boste zaslužili približno od 0,5 do 2 € na anketo. Ni veliko, vendar če vas to veseli, lahko z veliko izpolnjenimi anketami kar hitro pridete do lepega zneska.

To so ideje za dodaten zaslužek v obliki vprašalnikov, ki so namenjeni različnim tržnim raziskavam ter izboljšanju poslovanja. Tako lahko s svojimi odgovori na vprašanja prispevate s svojim glasom in ob enem zato tudi zaslužite. Zanka tukaj, na katero morate paziti, je legalnost teh strani z anketami. Kaj hitro se lahko zgodi, da naletite na stran, ki je nastavljena za pobiranje podatkov in goljufijo. Pazljivo!

Prevajanje besedil kot ideje za dodaten zaslužek

Če vam ležijo različni jeziki in vam narečja niso tuja, lahko začnete prevajati vsebine, ki vam prinesejo tudi zaslužek. Obstaja veliko spletnih strani, med drugim stran Translate.com, kjer lahko postanete del ekipe za prevajanje različnih besedil.

Možnost se imate prijaviti na razne razpise, ki jih objavijo ali si sami iščete ponudbe, ki vam najbolj ustrezajo. Tako si lahko prav tako postavite ceno, in ko besedilo prevedete, ga enostavno posredujete kar preko spletne strani.

Pisanje člankov

Imate smisel za pisanje različnih informativnih, prodajnih ali kreativnih optimiziranih besedil? Ne razmišljajte več! Z nekaj vztrajnosti ter iznajdljivosti lahko hitro najdete delodajalca, za katerega boste lahko pisali članke za različne teme.

Iščete lahko podjetja, ki se ukvarjajo:

  • z izdelavo spletnih strani;
  • revije in časopise;
  • podjetja, ki se ukvarjajo z vsebinskim marketingom ali
  • ponudite pisanje prodajnih besedil (ki so zelo dobro plačana, vendar potrebujete podlago in dober smisel).

Če imate še smisel za pisanje v tujih jezikih, kot sta npr. angleščina in nemščina, imate odprtih veliko vrat in za češnjo na vrhu smetane še odličen zaslužek.

Za to delo resnično ne potrebujete veliko, le prenosni računalnik in smisel za pisanje, saj lahko pišete kjerkoli in kadarkoli želite. Ker je splet že preplavljen z mediji in raznimi vsebinami, ki niso najbolj kakovostne, imate zelo veliko možnosti, če boste širši publiki ponudili kakovosten in berljiv članek, ki jim bo pomagal pri dvomih in vprašanjih, ki se jim porajajo.

Ideje za dodaten zaslužek in urejanje socialnih omrežij

Statistike pravijo, da je kar 800.000 Slovencev na omrežju Facebook, ki se uporablja v prvi vrsti za prepoznavnost, prodajo in oglaševanje. Pa vendar ga uporabniki poznajo le malo, saj ga večina izkoristi le 20 %.

Facebook je v Sloveniji odlično orodje za prodajo izdelkov in storitev, saj lahko preko njega podjetje pridobi prepoznavnost blagovne znamke, nove sledilce in potencialne stranke, ki bodo izdelek/ storitev tudi kupile.

Tako se lahko ponudite raznim podjetjem, da postanete upravljavec njihovih socialnih omrežij. Za to seveda potrebujete predznanje, ki se ga lahko kar hitro priučite. Obstajajo tečaji in strani, ki vas vodijo po korakih za uspešno vodenje in prezentacijo omrežja Facebook.

Kadar pristopite do stranke, ji morate seveda podati svoje reference, razložiti koristi vseh promocij in oglaševanj ter si pridobiti velik del njihovega zaupanja, da boste lahko upravljali njihova omrežja. Najboljše je, da jim ponudite 100 % garancijo in če z vami oz. z rezultati ne bodo zadovoljni, jim vrnete denar. Za mesečno vodenje socialnega omrežja boste v Sloveniji dobili od 50 do 500 €- odvisno od znanja in rezultatov.

Tukaj morate biti kar kreativni in se spoznati na psihologijo ljudi.

Ideje za dodaten zaslužek lahko najdete na veliko kanalih, kjer ljudje iščejo nekoga, da bi zanje opravljal določeno storitev, saj sami zanjo nimajo časa. To so v veliki večini dela spletne narave kot so pisanje in objavljanje raznih člankov, izpolnjevanje anket za tržne potrebe, upravljanje socialnih omrežij, razna prevajalska dela ipd.

Dela tako ne zmanjka, treba je le pristopiti, se priučiti in ga začeti izvajati. Tako da zavihajte rokave in v akcijo za iskanje sanjskega dela, ki vam bo krajšal dan in ne predstavljal težkih ur prestanih ob pisalni mizi.

Vsak lahko – zato lahko tudi vi, saj ideje za dodaten zaslužek čakajo na vas!

Zadnji prispevki