Kako narediti spletno stran brezplačno?


Morda si želite pisati svoj blog, prodajati izdelke, postaviti spletno trgovino, pisati zanimiva besedila o različnih izdelkih ali v prihodnosti postati čisto pravi influencer? Zagotovo vas zanima, kako narediti spletno stran brezplačno. Postavitev brezplačne spletne strani je pomembna za vse uporabnike, ki si želijo na spletu postati videni in se predstaviti širši javnosti.

Obstaja veliko načinov, kako narediti spletno stran brezplačno, ena najbolj priljubljenih izbir pa je postaviti spletno stran z WordPressom. Pozitivna lastnost spletnih strani v WordPressu je ta, da je brezplačna spletna platforma, ki omogoča samostojno postavljanje spletne strani in kasneje tudi urednikovanje ter nadgradnjo spletne strani. Če vas zanima, kako narediti spletno stran brezplačno, je zatorej WordPress za vas morda najboljša izbira. WordPressov CMS ima veliko število brezplačnih vtičnikov, ki jih razvijajo številni programerji z vsega sveta. Z brezplačnimi vtičniki lahko kasneje, ko je WordPress stran že narejena, veliko ceneje kot preko drugih urejevalnikov naprej razvijate svojo spletno stran.

Kako narediti spletno stran brezplačno

Nekaj osnovnih napotkov, kako narediti spletno stran brezplačno z WordPressom

WordPress CMS platformo lahko uporabite za izdelavo spletne strani, tudi če vaša stran gostuje pri drugem ponudniku in ne pri Worpressu (recimo pri slovenskih ponudnikih, kot so Domovanje, Neoserv, Hitrost). Če se sprašujete, kako narediti spletno stran brezplačno in bi radi naredili slovensko spletno stran, je bolje, da izberete slovenske ponudnike gostovanja, ker imate kasneje tudi vso podporo v domačem, slovenskem jeziku, kar je zagotovo lažje, prav tako pa vas kasnejša nadgradnja nič ne stane.

Vsak, ki ga zanima, kako narediti spletno stran brezplačno z WordPressom, potrebuje najprej spletno domeno in spletno gostovanje. Spletna domena in domenska končnica sta hkrati tudi vstopni URL-naslov spletne strani. Ime spletne domene lahko izberete tako, da je ime hkrati tudi vaša blagovna znamka, pri izbiri domenske končnice pa je potrebno v mislih imeti trg, na katerem boste nastopali. Če vas zanima predvsem slovenski trg, je lahko končnica .si, če vas zanima evropski trg, je lahko končnica .eu, če pa bo vaša spletna stran komercialne narave, pa je lahko končnica .com. Nekateri za spletno stran informativne narave uporabljajo tudi končnico .info ali kaj drugega.

WordPress vam ponuja način, kako narediti spletno stran brezplačno. Nekaj je pa potrebno odšteti za domeno. Cene novih spletnih imen se gibljejo od 5 evrov naprej, če pa se zanimate za že uporabljeno spletno ime, pa jih na trgu lahko kupite po cenah, ki se gibljejo nad 100 evrov. Ena izmed pomembnih stvari, če se sprašujete, kako narediti spletno stran brezplačno, je torej ta, da potrebujete tudi gostovanje spletne strani, ki je ponudnik, kateri vam ponudi strežnik ali disk, na katerem vaša spletna stran gostuje. Če ste začetnik Worpress spletne strani, se cene gostovanja na letni ravni gibljejo nekje do 90 evrov, mnogo ponudnikov pa vam v prvem letu gostovanja ponuja paket za polovično ceno tega stroška.

Spletno stran lahko z nekaj znanja postavite sami

Kot ste videli, postavitev spletne strani ni težka, hkrati pa ne predstavlja velikega stroška. Edini strošek prestavlja nakup domene in spletnega gostovanja, ponudnika gostovanja in registratorja spletne domene pa lahko v prihodnosti kadarkoli zamenjate. Če ste začetnik, je dovolj, če ponudnika gostovanja in ime spletne domene podaljšujete enkrat na leto. Ko ste zakupili domeno in spletno gostovanje, sledi postavljanje spletne strani z WordPressom. Pri tem je sicer potrebno spoznati nekaj osnovnih pojmov WordPressa za postavitev same spletne strani, vendar to ni nič tako zelo zapletenega, saj so vse informacije in podrobno opisani pojma WordPressa na voljo na spletu.

Opisan način ni edini možen način, kako narediti spletno stran brezplačno, je pa postavitev spletne strani z WordPressom eden izmed lažjih in bolj priljubljenih načinov, za katere se uporabniki odločajo.

Zadnji prispevki