Katere mehanske gaming tipkovnice so najboljše?


Mehanske gaming tipkovnice imajo posebna stikala, ki so optična. Imenujejo se analogni preklopniki, zato spadajo te tipkovnice med analogne. To pa pomeni, da imajo tipke dvostopenjsko proženje, kateri potem prenaša vhodni signal naprej do računalnika. Vhodna točka proženja pa je nastavljiva. Najdražje mehanske gaming tipkovnice imajo dodan še kolešček z več funkcijami. Vsekakor pa imajo vse atraktivno RGB osvetlitev tipk. Najboljše pa imajo spredaj pred tipkami še mehak naslon za zapestja za dolgotrajno uporabo tipkovnice.

Katere so najboljše mehanske gaming tipkovnice?

Najboljše mehanske gaming tipkovnice stanejo okoli 80 do 250 evrov, pa tudi več in so namenjene dolgotrajnemu igranju, zato omogočajo mehko pritiskanje tipk, hiter odziv, priročnost nastavitev ter udobje za zapestja. Največkrat imajo aluminijasto konstrukcijo z mat izgledom, da so bolj zdržljive in lepše. Nekatere imajo tudi USB vhod za ključek in so lahko tudi brezžične. Med njimi so naslednje zanesljive blagovne znamke:

 • Razer
 • Logitech
 • SteelSeries
 • Asus
 • Das Kexboard in
 • Redagion.

mehanske gaming tipkovnice

Cenovno dostopne mehanike tipkovnice za igričarje

Mehanske gaming tipkovnice vrhunske kvalitete so marsikomu nedostopne, zato obstajajo tudi cenejše. Seveda ni nujno, da vam ustreza ravno najdražja in da je ta za vas primerna. Najbolje je tipkovnico izbirati glede na to, katera vam res ustreza glede specifikacij, kajti te tipkovnice so super tudi za domačo in pisarniško uporabo, ker so osvetljene in se črke na tipkah vidijo odlično. Vendar ne na vseh tipkovnicah. Tiste, ki imajo tehnologijo večplastnosti tipk nimajo dobre vidljivosti in prosojnosti svetlobe skozi črke, zato prej poglejte, katero izberete.

Srednje cene za mehanske gaming tipkovnice so med 40 in 80 evri, ki so tudi izjemno kvalitetne. Njihove tipke se večnima odzivajo zelo hitro, na primer 0,2 ms, kar je seveda pomembno za igrice, pa tudi za tiste, ki delate vsak dan, kot so oblikovalci in drugi. Njihova dobra lastnost je tudi, da so precej odporne na prah in seveda tudi na tekočino, če kaj polijete preko njih. Najbolj priljubljene tipkovnice tega cenovnega razreda so Trust tipkovnice.

Cenovno najugodnejše mehanske tipkovnice

Nekateri ljudje tipkovnice hitro menjajo, zato iščejo bolj ugodne a vseeno dosti kvalitetne tipkovnice. Velikokrat lahko zasledite znižanja za tipkovnice, ki so sicer drage in jih kupite takrat. Znižane so zato, ker prihaja na trg nova serija tipkovnic in te, ki so še v skladiščih, dejansko niso nič slabše, samo cenejše.

So pa tudi proizvajalci, ki so usmerjeni v cenovno ugodne mehanske gaming tipkovnice, ki se lahko pohvalijo z zelo hitro odzivnostjo in natančnostjo tipk, kar pomeni, da lahko pritisnete več tipk hkrati in se med seboj ne bodo izključevale ali da bi se ukazi zmedli. Nekatere nudijo možnost zaklepanja Windows tipke, da se vam ne bo vklapljala med igro in se vam ne bo igra prekinila.

Večina teh tipkovnic ima tudi LED osvetlitev tipk in slovenske tovarniško natisnjene znake. Najcenejše tipkovnice se začnejo pri dobrih 30 evrih. Najpopularnejše tipkovnice pa so:

 • Redragon,
 • Havit,
 • Robaxo,
 • Genesis,
 • Trust in
 • Marvo.

Med najbolj izkušene in zanesljive tipkovnice gotovo spadajo Trust tipkovnice, ki nikoli ne razočarajo. Zase izberite tisto, ki vam najbolj ustreza, ker so specifikacije nekoliko različne a ne toliko, da bi se res tipkovnice veliko razlikovale med seboj. Bolj se razlikujejo v vzdržljivosti, kvaliteti tipkanja in mehkobi, ki jo nudijo prstom ter udobje za zapestje.

Zadnji prispevki