Najboljši brezplačni antivirusni program 2021


Nova digitalna doba nas je popeljala tudi v veliko »mesto« spletk in prevar, ki lahko hitro preidejo v izsiljevanje ali menjavo podatkov za denar. Hekerji so vsak dan pridno na delu, zato jim nikar ne dajte splošnega zadovoljstva in dovoljenje za krajo pomembnih podatkov, ki jih hranite na svojih napravah.

Zagotovite si najboljši brezplačni antivirusni program 2021, ki vas bo ščitil pred temi napadi in hranil vaše podatke varno tam, kjer morajo biti. Vedite pa, da je lahko redno posodabljanje in nadgradnja operacijskih sistemov rešilna bilka za varnost in splošno zaščito vaših naprav.

najboljši brezplačni antivirusni program 2021

Zakaj izbrati antivirusni program za svoje naprave?

Ker je dandanes vedno več vdorov v zasebnost, račune, kraje identitete in podobno, je več kot pametno, da svoje naprave primerno zaščitite. Pod zaščito mislimo najboljši brezplačni antivirusni program 2021, ki lahko zaščiti vse pomembne podatke in račune, ki jih uporabljate, medtem ko ste aktivni na spletu.

Nasvet: nikoli ne shranjujte kod in gesel, saj tako dopustite zelo enostaven dostop do vseh informacij ravno tem, ki hočejo vdreti v vašo zasebnost.

Najboljši brezplačni antivirusni program 2021

Danes smo za vas izbrali najboljših 5 brezplačnih antivirusnih programov leta 2021, ki nudijo odlične zaščite ne samo za vaš prenosni računalnik, ampak prav tako za telefone, tablice in stacionarne računalnike.

Najboljši brezplačni antivirusni program 2021 si sledi po ocenah:

 1. TOTAL AV9,9/10
  je eden izmed št. 1 med antivirusnimi programi na sceni. Prejel je najboljše nagrade za top produkt in je 100 % brezplačna antivirusna zaščita, primerna za Windows, Android & iOS ter Mac.
 2. NORTON 9,5/10
  je takoj za Total av programom, saj nudi odlično zaščito za več naprav in ima prav tako možnost starševskega nadzora.
 3. BITDEFENDER 9,4/10
  odličen za tiste, ki nimajo radi motenj med svojim delom. Bitdefender je visok razred antivirusnega programa, ki deluje samodejno, tiho v ozadju in odstranjuje vse grožnje, brez upočasnitve delovnega procesa računalnika.
 4. AVIRA 9,1/10
  antivirusni program s 30 letnimi izkušnjami, tako da je kakovost programa in njeno delovanje zagotovljeno. Visoka zaščita, takojšnje zaznavanje in odstranitev groženj, delovanje v ozadju ne upočasnjuje delovanja računalnika.
 5. PANDA8,8/10
  nudi popolno zaščito za Windows in Android. Če preživite veliko časa na internetu in nakupujete, je odlična zaščita za vaše kreditne kartice, podatke banke in gesla. Napredna tehnologija vas zaščiti tudi pred naprednimi hekerskimi izsiljevalnimi programi.

Seveda se lahko nekatere antivirusne programe tudi zakupi po ugodnih cenah. Total AV je popolnoma brezplačen program in nudi več kot popolno zaščito za vse naprave, medtem ko so ostali časovni brezplačni programi, ki jih lahko nadgradite z zakupom. Na voljo imate različne antivirusne pakete.

Kako izbrati najboljši brezplačni antivirusni program 2021?

Odvisno od potreb in želja si izberete antivirusni program, ki vam bo služil za domačo uporabo oz. bo del omrežja organizacije, s katero se boste povezali. Omeniti moramo, da boste z izbiro za najboljši brezplačni antivirusni program 2021, dobili solidno zaščito svoje naprave, medtem ko boste s kupljeno različico zagotovili svojim napravam več funkcionalnosti ter posledično več varnosti.

Pozorni morate biti tudi na:

 • zmogljivost računalnika, na katerega nalagate antivirusni program;
 • tip uporabnikov, ki bi jih radi zaščitili s protivirusnim programom;
 • kateri varnostni mehanizmi so že nameščeni na napravi.

Zdaj sledi analiza trga, torej pozanimajte se glede več antivirusnih programov in jih primerjajte ter preglejte razne ocene le teh. Tako boste najboljše našli pravega zase.

Svetujemo vam, da dobro pogledate, kaj vsak posamezen antivirusni program ponuja in ali vse te funkcionalnosti res potrebujete. Vam bo morda zadoščal že brezplačen antivirusni program kot nadgradnja operacijskega sistema računalnika? Včasih je navadna internetna različica antivirusnega programa dovolj, za funkcije, ki jih uporabljate na svojem računalniku.

Zadnji prispevki