Refurbished prenosniki so cenovno dostopnejši


Se sprašujete, kaj se skriva za angleškim izrazom refurbished? Pravzaprav gre za t. i. rabljene prenosnike, ki jih je proizvajalec zaradi različnih razlogov umaknil iz prodaje, obnovil ter poslal nazaj na tržišče. Refurbished prenosniki so enako zmogljivi kot novi prenosniki, le da so cenovno veliko bolj dostopni. Zaradi tega so lahko za mnoge odlična (alternativna) rešitev. Katere so tiste lastnosti poleg nižje cene, ki bi vas še lahko prepričale, da se odločite za nakup refurbished prenosnikov? Več v nadaljevanju…

Kako novi prenosniki postanejo refurbished prenosniki?

Med refurbished oz. tovarniško obnovljene prenosnike uvrščamo prenosnike, ki so imeli vlogo razstavnega eksponata, prenosnike, katerih embalaža je bila odprta, ali pa tiste z napako. Mednje lahko uvrstimo tudi modele prenosnikov, ki jih prodajalci niso uspeli prodati. Poudarek je predvsem na nerabljenih artiklih, ki imajo vsaj enoletno tovarniško garancijo. In prav v tem je glavna razlika med rabljenimi in (tovarniško) obnovljenimi prenosniki. Refurbished prenosniki so pravzaprav vsi prenosniki, ki so bili ustvarjeni za prodajo in uporabo, a ker do slednjega ni prišlo, so z obnovitvijo dobili drugo priložnost, da si poiščejo lastnika.

Kakšna je razlika med tovarniško obnovljenimi in rabljenimi prenosniki?

Med obnovljenim in rabljenim prenosnikom je ena bistvena razlika. Čeprav sta bila oba enkrat uporabljena kot izdelka, pa je bil obnovljeni prenosnik vrnjen proizvajalcu, ki ga je nato popravil oz. obnovil ter ga vrnil na tržišče, rabljen prenosnik pa je bil kar takoj ponujen v prodajo.

Refurbished prenosniki imajo vgrajene najnovejše operacijske sisteme, zato njihovo zanesljivo delovanje ni vprašljivo.

Zmogljivi, močni in zanesljivi prenosniki

Proizvajalec vrnjeno nerabljeno računalniško opremo oz. prenosnike skrbno pregleda, očisti in popravi, če je to seveda potrebno. Obnovljeni artikli imajo popolnoma nove in nerabljene komponente, zato ste ob nakupu takšnega produkta lahko prepričani v njegovo zmogljivost. Refurbished prenosnike ponovno opremijo z garancijo in certifikatom avtentičnosti, nato pa jih ponovno pošljejo v prodajo. Na spletni strani truecad.si boste denimo našli številne prenosnike te vrste, ki jih krasijo najkvalitetnejši procesorji in trdi diski, kateri bodo vaš računalnik opremili z dovolj velikim prostorom za shranjevanje raznih dokumentov in datotek. Refurbished prenosniki imajo vgrajene tudi najnovejše operacijske sisteme, zato bo njihova uporaba brezskrbna in zanesljiva.

Primerjava cen

Refurbished prenosniki so idealna rešitev za vse, ki si želijo kupiti tehnološko napredno opremo po relativno dostopni ceni. Ker jih ne smatramo kot nove, je njihova vrednost precej nižja. Se sprašujete, za koliko? Za vas, smo primerjali ceno izbranega prenosnika, ki ga zasledite med ponudbo v spletni trgovini podjetja TrueCAD. Ugotovili smo, da se cena med novim in obnovljenim prenosnikom lahko razlikuje tudi do 40%, kar je, gledano iz strani kupca, kar precej. Dejansko lahko prenosnike priljubljenih blagovnih znamk dobite skoraj za polovično ceno, če se odločite za nakup tovarniško obnovljenih prenosnikov.

Za koga so refurbished prenosniki najboljša izbira?

Pravzaprav so najboljša za vsakogar. Če gledamo zgolj iz vidika cene, pa so obnovljeni prenosniki primerni predvsem za osebe z malo manjšimi finančnimi zmožnostmi in mala podjetja. Ti prenosniki so, cenovno gledano, ugodnejša rešitev za vašo denarnico.

Refurbished prenosniki so finančno ugodnejša rešitev napram povsem novim modelom prenosnikov.

Ponudba v izbrani spletni trgovini

V spletni trgovini podjetja TrueCad boste seznanjeni s pestro ponudbo prenosnikov. Nad slikami izbranega artikla boste lahko opazili, za kakšno vrsto izdelka gre. Ti so lahko označeni kot novi, refurbished, rabljeni ali pa outlet – odprta embalaža. Kupec bo z izbiro želenega stanja prenosnika v iskalnem meniju hitreje prišel do tistega, kar išče, saj bodo izločeni neuporabni zadetki.

Kdo se odloča za kaj?

Po podatkih ponudnika se študentje denimo pogosto odločajo za 2 v 1 sisteme, kar pomeni, da imajo v eni napravi združen tradicionalni prenosnik in tablico hkrati. Za popotnike so primerni prenosniki v stilu tablice, ki imajo lahko in kompaktno konstrukcijo. Tako imenovani »gejmerji« pa bodo prišli na svoj račun s prenosniki, ki imajo še posebej močne procesorje in grafične kartice. Potrošnik lahko torej izbira med najrazličnejšimi modeli znamk, kot so ASUS, HP, Lenovo. Seveda pa se med ponudbo najdejo tudi prenosniki višjega cenovnega razreda.

Se vam še vedno porajajo vprašanja glede refurbished prenosnikov?

Dejstvo je, da smo ljudje, ko kupujemo izdelke z višjo vrednostjo, lahko precej skeptična bitja, s čimer ni povsem nič narobe. Dobro je, da se v nas pred nakupom naseli kakšen dvom, saj bomo na ta način previdnejši ter pozornejši na morebitne pomanjkljivosti in napake. Ob tem se moramo zavedati, da bo odločitev, ki jo bomo sprejeli, odvisna od nas in od ponudnika oz. trgovca. V primeru, da boste svoj nakup zaupali preverjenemu ponudniku refurbished prenosnikov, bodo vaši dvomi o kakovosti in zanesljivosti izdelka verjetno manjši, kot pa če bi kupovali prenosnik pri nepoznanem trgovcu. Refurbished prenosniki so, kot rečeno, odlična izbira za osebe, ki želijo za manj denarja dobiti primerljivo kakovost z novimi modeli. Da pa bo vaš nakup varen, obiščite spletno trgovino zaupanja vrednih ponudnikov. Enega takšnih že poznate.

Zadnji prispevki