Zvočniki za popoln glasbeni užitek


Obstaja veliko različnih vrst zvočnikov od katerih ima vsak svoj edinstven nabor funkcij in zmogljivosti. Na splošno pa lahko zvočnike razvrstimo v dve glavni kategoriji: aktivne in pasivne. Aktivni zvočniki imajo vgrajen ojačevalnik, pasivni pa ne. To pomeni, da lahko aktivne zvočnike priključite neposredno v električno vtičnico, za pasivne pa potrebujete zunanji ojačevalnik. Aktivni modeli so običajno dražji od pasivnih, vendar imajo številne prednosti. Prvič, veliko lažje jih je nastaviti in uporabljati. Drugič, običajno imajo boljšo kakovost zvoka kot pasivni modeli. Poleg tega je manj verjetno, da se aktivni modeli pregrejejo in poškodujejo vašo opremo.

Zvočniki

Vrste zvočnikov

Obstaja veliko različnih vrst zvočnikov, ki imajo vsaka svoje prednosti in slabosti. Poglejmo si nekaj najbolj priljubljenih vrst zvočnikov, da se boste lahko na podlagi informacij odločili, kateri so primerni za vas. Če šele začenjate z zvokom, so aktivni modeli verjetno prava izbira. Lažje jih je nastaviti in uporabljati, poleg tega vam ni treba skrbeti, da bi jih uskladili z ustreznim ojačevalnikom. Vendar imajo tudi pasivni modeli nekaj prednosti. Običajno so cenejši od aktivnih zvočnikov in omogočajo večjo prilagodljivost pri izbiri ojačevalnika, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Če želite res globoke nizke tone, boste potrebovali nizkotonec. Nizkotonci so veliki in zmogljivi zvočniki, ki reproducirajo najnižje frekvence zvoka. Običajno so nameščeni na tleh in povezani z ojačevalnikom. Če šele začenjate, nizkotonca verjetno ne potrebujete. Če pa iščete najboljši možni zvok in si želite globokih nizkih tonov, je prava izbira nizkotonec.

SoundLink prenosni zvočniki

Prenosni zvočnik Bose SoundLink je eden najboljših na trgu, saj ponuja odlično kakovost zvoka v majhni in prenosni obliki. Zvočniki uporabljajo tehnologijo Bluetooth za brezžično povezavo z vašimi napravami, zato lahko predvajate glasbo ali filme, ne da bi vam bilo treba skrbeti za kakršne koli kable. Poleg tega imajo vgrajeno akumulatorsko baterijo, ki lahko zagotavlja do 14 ur poslušanja, zato so odlični za dolga potovanja ali dejavnosti na prostem. Ne glede na to, ali iščete odličen komplet prenosnih zvočnikov za naslednje počitnice ali pa želite le enostaven način za izboljšanje domače zvočne opreme, so zvočniki SoundLink odlična izbira.

Pametni stacionarni zvočniki

Pametni stacionarni zvočniki so zasnovani tako, da se povežejo z internetom in delujejo z glasovno aktiviranimi pomočniki, kot sta Amazonova Alexa ali Googlov Assistant. To pomeni, da lahko z glasom upravljate glasbo, spreminjate glasnost in celo postavljate vprašanja. Veliko teh zvočnikov ima vgrajeno tudi funkcijo Bluetooth, zato lahko glasbo preprosto pretakate s telefona ali tabličnega računalnika. Če iščete stacionarni zvočnik, ki ima vse potrebne funkcije, potem je pametni stacionarni zvočnik odlična možnost. So cenovno dostopni, enostavni za uporabo in zagotavljajo odlično kakovost zvoka. Poleg tega so odličen način, da svojemu življenju dodate nekaj dodatnega udobja.

Računalniški zvočniki

Računalniški zvočniki so pomemben del vsakega računalniškega sistema. Uporabljajo se lahko za različne namene, od predvajanja glasbe do gledanja filmov. Pri izbiri pravih računalniških zvočnikov za svoje potrebe morate upoštevati nekaj stvari. Prva stvar, ki jo je treba upoštevati, je velikost zvočnika. Če nameravate zvočnik uporabljati za glasbo, boste želeli izbrati večji zvočnik. Če boste zvočnik uporabljali le za filme ali igranje iger, lahko izberete manjši zvočnik. Naslednja stvar, ki jo je treba upoštevati, je vrsta zvočnika. Obstajata dve glavni vrsti računalniških zvočnikov: aktivni in pasivni. Aktivni modeli imajo lasten vir napajanja, pasivni pa so odvisni od napajanja iz samega računalnika. Aktivni modeli običajno zagotavljajo boljšo kakovost zvoka, vendar so tudi dražji.

Domači kino

Domači kino je izraz, ki označuje celoten avdio-vizualni sistem, namenjen poustvarjanju izkušnje obiska kina v udobju vašega doma. Sistemi domačega kina so običajno sestavljeni iz velikega platna ali projektorja, zvočnikov za prostorski zvok, predvajalnika Blu-ray ali DVD ter udobnih sedežev. Z današnjo tehnologijo še nikoli ni bilo tako enostavno ali cenovno ugodno vzpostaviti lastnega domačega kina. Ne glede na to, ali iščete preprosto nastavitev za priložnostne filmske večere doma ali poglobljeno doživetje za naslednji večer velike igre, obstaja sistem domačega kina, ki je kot nalašč za vas.

 

Zadnji prispevki